Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

anagenisi.net: 3 χρόνια μετά - Μέρος 1

anagenisi.net
Πέρασαν 3 και πλέον χρόνια από τον Φλεβάρη του 2013, όπου κόπηκε ο "ομφάλιος λώρος" του anagenisi.net με την Ομάδα.
Ακολούθησε μια 8μηνη περίπου υποτονική "διεκπεραιωτική παρουσία" του site, με αποκλειστικό σκοπό να αμυνθούμε σε ενδεχόμενα δημόσια υπονοούμενα, που θα επιχειρούσαν να αποδομήσουν την προγενέστερη παρουσία και τις προθέσεις μας, όπως τόσο εύστοχα έκαναν σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις.
Προηγήθηκε φυσικά, η κατάπτυστη ανακοίνωση της Διοίκησης, με τα συκοφαντικά ψεύδη κατά του anagenisi.net και η απάντησή μας, από την οποία οι νοήμονες κατάλαβαν ...ότι κατάλαβαν, ενώ για τους ηλιθίους δεν πολυσκοτιστήκαμε ποτέ, αν και επηρέασαν καταλυτικά τη διαδρομή μας!

Να θυμίσουμε ακόμη τις δημόσιες απειλές, περί ...νομικών προσφυγών κατά του anagenisi.net, ένα γεγονός που το ζήσαμε άλλες 2-3 φορές στο παρελθόν (2010-2011) και το καταχωρήσαμε -όπως και τις προηγούμενες φορές- στο ίδιο σημείο: Στ' αρχίδια μας...

 ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ
Εάν θα έπρεπε με μια φράση να περιγράψουμε τη "σκόνη" που έμεινε στο χώμα, μετά από 4 χρόνια κοντά στην Oμάδα, αυτή θα είχε και ερωτηματικό:   
- "Υπάρχει τελικά, τόσο μειωμένη αντίληψη, σ' αυτό τον κόσμο...;"

 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 100%
Τον Φεβρουάριο του 2013 -και συγκεκριμένα το ίδιο βράδυ μετά τη νίκη επί του Τυρνάβου στην Καρδίτσα, επί Γ! Εθνικής- συμπληρώσαμε στο 100% τις απαντήσεις μας, σε ερωτήματα που αφορούσαν:
  • Βουλές ανθρώπων
  • Προθέσεις
  • Δυνατότητες
  Θα πούμε για όλα αυτά, παρακάτω...

  Η ΦΑΝΦΑΡΑ ...ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ
Ουσιαστικά στο περιβάλλον της Ομάδας, λειτουργεί ένας υφέρπον φανφαρισμός εδώ και πολλά, σίγουρα πάνω από μια δεκαετία.
Αυτός ο "φανφαρισμός" όμως, άρχισε να διογκώνεται από το καλοκαίρι του 2011. Ήταν η περίοδος, που απλοί φίλαθλοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη ζωή και πορεία της ομάδας.
Κι ενώ αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υγιή συμπεριφορά φιλάθλων που νοιάζονται για την Ομάδα (και πράγματι είναι έτσι), εν τούτοις η πορεία έδειξε ότι η μάζα παραμένει με τα ίδια ελαττώματα, εδώ και χιλιετίες:    
- Αυτό που πριν το έκανε κάποιος "σπουδαίος", αφού το καταφέρνω κι εγώ ...άρα είμαι σπουδαίος!

Ο (διαχρονικά) σπουδαίος όμως από τον πρόσκαιρα σπουδαίο, έχει μια διαφορά: Δεν αναλώνεται εκθειάζοντας τη σπουδαιότητά του και (κυρίως) δεν αποδομεί αυτόν που δεν έγινε -έστω και πρόσκαιρα- σπουδαίος.
Ο σπουδαίος, ασχολείται με το "επόμενο αντικείμενο" και αφήνει στους άλλους να κάνουν αναφορά στο αντικείμενο της σπουδαιότητάς του.
Ουσιαστικά, ο "πρόσκαιρα σπουδαίος" έχει όλα τα ελαττώματα των εκατομμυρίων μετριοτήτων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και που δεν καταφέρνουν να εξαργυρώσουν κοινωνικά, ούτε καν το έργο που τους έχει αναγάγει σε "πρόσκαιρα σπουδαίους". 

ΟΛΟΣ Ο ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ

To anagenisi.net την τελευταία τριετία επέλεξε να διαβάζει, να βλέπει (ενίοτε) και να εξακολουθεί να υπάρχει, σιωπώντας.
Το anagenisi.net, γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή, όλο το παρασκήνιο και προσκήνιο της Ομάδας, από τον Μάιο του 2009 μέχρι και τον Φλεβάρη του 2013. Κανένας στην Καρδίτσα δεν γνωρίζει σε τόσο απόλυτο βαθμό το βηματισμό της Ομάδας εκείνης της περιόδου και εάν υποθέσουμε, ότι θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη ένας, τότε θα πρέπει να τον ρωτήσουμε "τι αντιλήφθηκε", αλλά κυρίως:
- Ποια ιδιότητα είχε σε σχέση με την Ομάδα
Διότι η παρουσία του anagenisi.net είχε ένα πλεονέκτημα, σε σχέση με όποιον -αντίστοιχο άλλο- θα μπορούσε να παρακολουθεί την Ομάδα:  
- Δεν μας ενδιέφερε ποτέ, εάν την "επόμενη ημέρα" θα υπάρχουμε. Δεν είχαμε καμία εξάρτηση, πέραν αυτής που πεζοδρομιακά ονομάζεται: γκάβλα

Αυτό το δεδομένο, σε συνδιασμό με την αιρετική αρθογραφία, μας έφερε σε πρόσκαιρες αντιπαραθέσεις με ότι ...κινείται και πετάει γύρω απ' την Ομάδα
Ποδοσφαιριστές, Προπονητές, Διοικήσεις, Δημάρχους, Φιλάθλους, Λέσχες Φιλάθλων και ...δε συμμαζεύεται.

Βέβαια, σήμερα οι νοήμονες όχι απλά κατανόησαν και αντιλήφθηκαν, αλλά εκτιμούν (εώς και αγαπούν) το anagenisi.net, ακόμα και ...ωσεί παρών!

Όλη αυτή η παρακολούθηση του βηματισμού, μας έδωσε ανεκτίμητη γνώση για το πως σκέφτεται και κινείται ένα κομμάτι της κοινωνίας, που διακατέχεται από τα γνωστά επαρχιακά ελαττώματα. Ελαττώματα, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ιδιαίτερα όταν στο αντικείμενο της κοινωνικής δράσης πλεονάζει η προβολή

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ...ΚΑΒΟ

Ο "σκόπελος" του anagenisi.net ξεπεράστηκε (και ξεχάστηκε) σχετικά εύκολα από το περιβάλλον της Ομάδας την άνοιξη του 2013 χάρις -κυρίως- σε 3 λόγους:
  • Την επαναφορά της Ομάδας στη Β! Εθνική
  • Τη μειωμένη -σε γενικότερο βαθμό- αντίληψη ενός γκρουπ φιλάθλων που βρίσκονται κοντά στην Ομάδα
  • Την "ανοχή" ή και αποδοχή της κατάστασης, από όσους αντιλήφθηκαν, αλλά μέσα στον κυκεώνα της καθημερινότητας, προσπέρασαν... 
Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχαμε ένα ηχηρό μεν, αλλά βελούδινο διαζύγιο, εάν δεν υπήρχαν υπόλοιπα  συναισθημάτων, για τα οποία δώσαμε παραπάνω τον πεζοδρομιακό χαρακτηρισμό τους. 
Συναισθήματα, που από τη μια σου φέρνουν πλέον ένα μειδίαμα για όσα βλέπεις και (κυρίως) διαβάζεις, αλλά και μια πίκρα για την φτηνή κουλτούρα που εκπορεύει το περιβάλλον μιας Ομάδας που αγάπησες. Αυτή η κουλτούρα, γίνεται σιωπηρά -πλην εξαιρέσων- αποδεκτή ή (στην καλύτερη περίπτωση) ανεκτή.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Τα τελευταία χρόνια, η Ομάδα συνέχισε την επιτυχημένη επαναφορά της στο προσκήνιο, που ξεκίνησε το 2011 με συγκεκριμένους ανθρώπους και συγκεκριμένους απόντες. Είχε αγωνιστικές επιτυχίες, είχε επιτυχημένη δράση στο "δημιουργικό αγωνιστικό παρασκήνιο". Είναι γεγονότα, που θα μας απασχολήσουν στα επόμενα μέρη του βαρυσήμαντου πονήματος. 

Είχε όμως και κάτι άλλο η Ομάδα τα τελευταία χρόνια:
  • Μεταφορά των αντιπάλων!
Μέχρι πριν μερικά χρόνια "γνωρίζαμε" ως (αγωνιστικούς) "εχθρούς" της Ομάδας, τους Νικαιώτες, τους Τρικαλινούς, τους Ηλιοπουλιώτες (το anagenisi.net έδωσε αξέχαστες μάχες στα συγκεκριμένα γήπεδα). 
Σήμερα, οι ..."εχθροί" της Ομάδας "μεταφέρθηκαν" στην Κεντρική Πλατεία, στην πλ. Λάππα, στην Υψηλάντου, στην Ιεζεκιήλ!
Αυτό τουλάχιστον κατάφεραν να πείσουν κάποιοι, μια "κάστα φιλάθλων" μειωμένης αντίληψης.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ;
Τι είναι αυτό όμως, που οδηγεί τους "μέντορες φρονημάτων" στην (επιτυχημένη) προσπάθεια "μετακόμισης" των "εχθρών" της Ομάδας;

H απάντηση, είναι πολύ απλή:
Ο "πρόσκαιρα σπουδαίος", έχοντας όοολα τα ελαττώματα που περιγράψαμε παραπάνω, έχει ανάγκη να "κάνει τον σπουδαίο" στον ...γείτονά του, παρά σε οποιονδήποτε άλλον που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.
Ποιος νοιάζεται για τον ...Τρικαλινό; Το θέμα είναι να καταλάβει ο ...Μπάμπης από απέναντι ή ο Μήτσος που πάντα με κέρδιζε στο τάβλι, ότι πλέον ...εγώ είμαι ο μάγκας! Και δεν ξαναπαίζω και τάβλι μαζί του, διότι τώρα ...σώζω την Ομάδα...!

- Τόσο φτήνια;
- Τόσο φτήνια!!!

Έτσι, το φτηνό κουτσομπολιό και οι ατέρμονες αυτάρεσκες κουβεντούλες όντας κάτοχος αξιώματος,  σε συνδυασμό με το ..."επιτυχημένο σώσιμο" και την ανατέλουσα έπαρση στο ...βάθος του βλέμματος, ήταν επόμενο ότι θα ελκύσουν την αντιπάθεια.

Όλα αυτά μπορεί να μην αφορούν τον ηγέτη της Ομάδας, ο οποίος υπήρξε ταπεινός, ωστόσο όντας αγόμενος καταστάσεων και προσώπων, δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να τα περιορίσει. 
Ή -ακόμα χειρότερα- δεν τα αντιλήφθηκε καν!

ΑΝΑΣΤΑΣΗ;
Ολοκληρώνοντας το 1o μέρος του βαρυσήμαντου πονήματος που θα συνταράξει συθέμελα το στάτους κβο των "Ξερολοφρονηματοπωλητών", γοητεύοντας τους νοήμονες αλλά δημιουργώντας ταυτόχρονα και νέα, εκατομμύρια ερωτηματικά σε αναγνώστες που -από ετών- απώλεσαν σημαντικές μονάδες "άει κιου" (όσες είχαν δηλαδή!) και πριν περάσουμε στο 2o μέρος, θα μας επιτρέψετε πρώτα να αναγνώσουμε τις επόμενες ώρες τα στατιστικά επισκέψεων, για να απαντήσουμε στο μέγα ερώτημα που μας καίει:
- Μπορεί να αναστηθεί το site που επέδρασε όσο κανένα άλλο στο Βαλκανικό χώρο, υπέρ μιας Ομάδας;  
Και μάλιστα, χωρίς βιντεάκια, χωρίς φωτογραφιούλες;

Αλλά, υπάρχει και ένα ακόμα ...χειρότερο ερώτημα:
- Θέλει να αναστηθεί;
anagenisi.net